Mercedes GLB Concept: viitorul SUV ”mic”, cu 7 locuri
22.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia Salonului de la Shanghai (18-25 aprilie 2019), Mercedes a prezentat un concept-car care prefigureaza apropiatul model de serie GLB.

La capatul unei campanii teaser, Mercedes prezinta in mod oficial conceptul viitorului model GLB, construit pe platforma pentru modelele compacte. Spre deosebire de GLA „un SUV coupé facut pentru placerea de a conduce sportiv”, GLB pune accent pe robustete si spatiul de la bord.

La prima vedere ar putea pare ca este vorba de un GLK restilizat. Fanii stilului angular il vor apreci,a cu siguranta. Partea verticala din fata are un stil mai agresiv, la fel ca si hayonul mai scurt.

Cu proiectoare aditionale, o cutie portbagaj fixa si ”incaltat” pentru teren (jante de 17 inch), Mercedes GLB Concept are caracteristicile unui aventurier. Ni-l si imaginam in viitorul film Jurassic Park!

GLB Concept are 4,63 m in lungime, 1,89 in latime si 1,90 in inaltime (cu tot cu cutia portbagaj). Gratie celor 20 cm in plus in lungime, prototipul are trei randuri de scanue si poate primi 7 persoane la bord.

In spate, cele doua scaune suplimentare pot fi rabatate pentru a forma o suprafata plana. Al doilea rand de scaune, ce poate fi culisat pana la 14 cm, dispune de 8 niveluri de inclinare a spatarului.

In habitaclu, ambianta este deosebita. In meniu, accesorii din piele sau nubuck, intr-o culoare dominanta de maron, cu insertii decorative portocalii. Nu lipsesc ecranele tactile imense si „aeratoarele turbina”.

Sub capota, Mercedes mizeaza pe o motorizare in 4 cilindri turbo pe benzina care dezvolta 224 CP si un cuplu de 350 Nm, asociata cu o transmisie integrala 4Matic si un ambreiaj 8G-DCT. Sunt prevazute trei moduri de condus: Eco/Confort, Sport si Teren.

Mai ramane aflam data lansarii viitorului GLB de serie.

Distribuie acest articol!