Amenda uriasa pentru Bosch, in scandalul Dieselgate
23.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Gigantul german Bosch a fost de acord sa plateasca o amenda de 90 de milioane de euro pentru „nerespectarea obligatiilor de supraveghere”, ceea ce ar fi permis producatorului Volkswagen sa manipuleze rezultatele testelor de emisii la motoarele diesel, conform procurorilor din Stuttgart.

Bosch a livrat aproximativ 17 milioane de dispozitive tehnice echipate cu software de management al motorului, inclusiv instrumente care au permis autovehiculelor sa manipuleze testele privind emisiile, au precizat procurorii.

Bosch a acceptat amenda si a anuntat ca nu va ataca decizia. Concernul german, unul dintre cei mai mari furnizori ai industriei auto la nivel global, a fost acuzat in 2016 ca a dezvoltat, in colaborare cu Volkswagen, software-ul pentru manipularea emisiilor, ceea ce avea sa duca la de-acum celebrul scandal Dieselgate.

Initiativa de a instala software-ul ilicit in motoare a fost aparent preluata de angajatii producatorilor de automobile, insa investigatiile privind rolul angajatilor Bosch sunt in desfasurare, a declarat procuratura. Compania Bosch este vizata si in alte anchete aflate in curs de derulare, privind tehnologia diesel furnizata diversilor producatori, printre care Fiat Chrysler si General Motors.

Pana acum, Grupul Volkswagen a fost cel care a suportat principalele sanctiuni si amenzi in scandalul Dieselgate, deoarece producatorii de automobile, mai degraba decat furnizorii, sunt considerati responsabili pentru certificarea faptului ca produsele lor respecta normele antipoluare.

Distribuie acest articol!