Dieselgate, versiunea italo-americana: Fiat Chrysler ii va despagubi pe proprietarii americani
09.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

In cadrul dosarului emisiilor poluante ale vehiculelor sale, grupul Fiat Chrysler Automobiles a ajuns la un acord cu autoritatile americane, cu scopul de a evita un proces foarte costisitor. Astfel, gigantul italo-american isi va despagubi clientii americani cu o suma de pana la 3.000 de dolari pentru fiecare automobil vandut.

Justitia americana si-a dat acordul final pentru intelegerea cu Fiat Chrysler Automobiles, in privinta emsiilor poluante ale motoarelor V6 de 3,0 litri diesel vandute in SUA. Grupul a folosit un program specific pentru a insela testele de omologare americane, cu scopul de a reduce voit emisiile poluante ale celor 6 cilindri diesel.

Fiat Chrysler va trebui sa cheltuie mai mult de 300 milioane de dolari pentru a-i despagubi pe cei aproximativ 100.000 de proprietari de Jeep Grand Cherokee si de Dodge Ram 1500, vehicule echipate cu agregatul diesel V6 de 3,0 litri.

Primii proprietari vor primi cate 3.075 de dolari, insa cumparatorii de ocazie vor fi despagubiti cu maximum 2.460 de dolari. In caz de revanzare a acestor vehicule de ocazie, primul proprietar va primi 990 de dolari, la fel si primul cumparator.

Proprietarii care doresc sa obtina acesti bani vor trebui sa mearga la un atelier ca sa anuleze efectele programului instalat pe vehicule. Fara aceasta verificare de catre un atelier autorizat, proprietarii nu vor putea fi despagubiti.

Distribuie acest articol!