Volkswagen testeaza un filtru de particule pentru frane
04.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Un prototip Volkswagen Golf 7 GTD a fost surprins recent, cu un camuflaj destul de ciudat la nivelul etrierelor de frana. Se pare ca este vorba de un model de test, pentru filtrele de particule de la frane, pe care Volkswagen le pregateste pentru noul sau model de compact.

Este doar o chestiune de timp pana cand vom afla numele primului constructor de automobile care va propune un filtru de particule pentru frane. Se stie foarte bine ca degradarea placutelor si discurilor de frana (dar si a discurilor de ambreiaj, intr-o oarecare masura) este responsabila pentru poluare, din cauza cantitatii deloc neglijabile de particule fine raspandite in aer.

Se pare ca Volkswagen vrea sa o ia inaintea unei posibile masuri a Comisiei Europene pe aceasta tema, avand in vedere ca un Golf 7 GTD, cum spuneam, a fost observat in tipul testelor, avand montate aspiratoare de particule pe etrierii de frana.

Sunt informatii ca, de cativa ani, mai multi constructori de automobile testeaza aceasta tehnologie. Recent, o companie franceza a incercat un dispozitiv similar pe trenurile din zona Parisului.

Distribuie acest articol!