Cursul gratuit de conducere defensivă Ford Driving Skills for Life revine la Timișoara
15.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ford și Napoca Rally Academy, echipa campioană națională la raliuri, aduc pentru a doua oară la Timișoara programul gratuit de conducere defensivă Ford Driving Skills for Life, după succesul avut în anul 2016, când sute de timișoreni au luat parte la prima ediție desfășurată în orașul de pe Bega.

Ford Driving Skills for Life este un program gratuit de conducere preventivă, lansat de Ford în urmă cu 16 ani în SUA și în Romania în 2014. Programul s-a bucurat de real succes, astfel că aproximativ 8000 de tineri soferi din București, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi, Braşov, Oradea și Timişoara au fost instruiți până în acest an.

Evenimentul va avea loc în perioada 29-30 iunie în parcarea Timișoara Shopping City și se va desfășura în 2 sesiuni zilnice, cu începere de la 8:30, respectiv 13:30.

Participanții vor afla chiar de la piloții Napoca Rally Academy multe lucruri utile conducătorilor auto, cum ar fi să controleze mașina în condiții de supravirare sau subvirare, frânarea în situații de urgență și multe altele.

De asemenea, ei vor putea testa echipamente avansate, precum Drug & Drink Driving Suit, proiectat să arate pericolele la care suntem expuși în cazul conducerii sub influența drogurilor sau a alcoolului.

Ford acordă o importanță deosebită tuturor participanților la trafic, fie ei pietoni, bicicliști sau șoferi. În acest sens, în cadrul atelierului dedicat campaniei “Share the Road”, demarată de Ford în 2018, participanții la DSFL vor putea testa o tehnologie VR revoluționară. Denumită “Wheel Swap”, aceasta arată șoferilor și bicicliștilor deopotrivă lipsa de politețe generată de cealaltă tabără, lucru care poate duce chiar la accidente fatale.

În țară, Ford DSFL este implementat împreună cu Napoca Rally Academy, echipa campioană națională la raliuri, în frunte cu Bogdan Marișca, dublu campion național de raliuri și Simone Tempestini, triplu campion national la raliuri, campion mondial în Junior WRC si WRC 3.

Ford Driving Skills for Life are ca scop responsabilizarea socială și urmărește reducerea numărului de accidente, în special în randul tinerilor, categoria cea mai expusă la accidente, prin prisma lipsei de experiență la volan.

În 2019, programul s-a desfășurat în Pitești și în București.

Sursa: advertorial Ford / Casa Auto Timisoara

Distribuie acest articol!