Pierderi enorme pentru Jaguar Land Rover, cauzate de incertitudinile legate de Brexit si cererea in scadere pentru diesel
03.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai mare producator britanic de automobile, conglomeratul Jaguar Land Rover (JLR), detinut de gigantul indian Tata, a suferit anul acesta pierderi enorme, estimate pana acum la 4,1 miliarde de euro.

Pierderile au fost cauzate, in principal, de incertitudinile legate de Brexit si de scaderea interesului pentru motorizarile diesel in Europa. Cele mai mari scaderi de vanzari JLR s-au inregistrat in Europa si China.

Managementul are in vedere un plan de restructurari masive, pentru a reduce din pierderi. Insa, transformarea producatorilor Land Rover si Jaguar va lua ceva timp, iar revenirea pe profit va fi cu siguranta intarziata. Se lucreaza deja la o noua generatie Range Rover, care va avea versiuni electrice, si se va renunta la motoarele in 8 cilindri, in favoarea celor in 6 sau 4 cilindri.

La Jaguar, insa, se pot vedea si unele schimbari. Desi modelul XE face fata cu greu concurentei germane, SUV-ul inregistreaza rezultate bune. Lipseste, totusi, o compacta care sa concureze cu modelele similare ale producatorilor germani, gen A3, Seria 1 sau Clasa A. Dar deocamdata Jaguar nu are planuri in acest segment.

Distribuie acest articol!