Grupul Volkswagen lanseaza o noua transmisie manuala
19.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Scandalul Dieselgate a declansat o ampla campanie de refacere a imaginii, la Grupul Volkswagen. De la crearea unei intregi game de modele electrice si pana la integrarea accelerata de noi tehnologii, totul se aliniaza la eforturile gigantului de a reduce cat mai mult emisiile de CO2. Printre noutati se regaseste si o cutie de viteze manuala, care pentru inceput va dota modelul Passat.

Noua transmisie poarta numele de cod intern MQ281 si permite reducerea emisiilor de CO2 cu pana la 5 grame per kilometru, in functie de versiunea de motorizare. Noua cutie va inlocui mai vechile modele MQ250 si MQ350 si va fi compatibila cu motorizarile care dezvolta un cuplu maxim cuprins intre 200 si 340 Nm.

Cutia MQ281 va fi produsa la Cordoba, in Argentina, si la Barcelona, in Spania. Spre deosebire de vechile generatii, aceasta se distinge prin ”o buna eficienta si o exceptionala fiabilitate”, dupa cum declara responsabilul cu dezvoltarea transmisiilor manuale de la Volkswagen, Helmut Göbbels.

Reamintim, noul Volkswagen Passat facelift este dotat cu motorizari pe benzina sau diesel cu puteri cuprinse intre 120 si 190 CP. O versiune hibrid de 218 CP completeaza gama.

Distribuie acest articol!