Adio, Volkswagen Broscuta!
14.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Simpatica Broscuta (new Beetle) de la Volkswagen nu mai exista decat la timpul trecut! In urma cu cateva zile, ultimul exemplar a parasit linia de asamblare a uzinei Volkswagen din Puebla, Mexic.

Anuntul renuntarii la Beetle a fost facut in urma cu un an, insa acum a sosit momentul: Volkswagen a incheiat productia modelului sau supranumit la noi „Broscuta”, cunoscut in lumea intreaga sub denumirea oficiala de Beetle si aflat la a treia generatie. Prima generatie a Broscutei a fost produsa incepand din 1938, la cererea lui Adolf Hitler, pana in 2003. A doua generatie, denumita New Beetle, a fost comercializata intre 1998 si 2011.

Ultimul exemplar Beetle produs la uzina din Puebla, cu o caroserie vopsita in „Denim Blue”, a fost inconjurat de angajatii uzinei si a rulat cativa metri in aplauzele acestora, la iesirea de pe linia de asamblare. „Pierderea Broscutei, dupa trei generatii si aproape sapte decenii (in Mexic), provoaca foarte multe emotii”, a declarat in timpul ceremoniei Steffen Reiche, presedintele Volkswagen Mexic.

La uzina din Puebla, Beetle va fi inlocuita SUV de dimensiuni mici, destinat pietei americane, cel mai probabil derivat din Tiguan.

Instrument de propaganda al Germaniei naziste, vehicul iubit de generatia hippie si modelul „show-off” al tinerilor intreprinzatori dinamici, Beetle a intrat in istoria automobilismului mondial, dovada fiind incredibilul sau succes, cu peste 23 de milioane de exemplare vandute in intreaga lume.

Distribuie acest articol!