BMW ar putea dezvolta un nou SUV, pozitionat sub X1
14.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cel putin asa sustin zvonurile, altfel destul de plauzibile, avand in vedere agitatia din segmentul crossover-elor compacte, o categorie din care BMW cam lipseste.

BMW incearca sa contracareze astfel succesul modelului Audi Q2, care este al doilea cel mai vandut model din categorie, in Europa, anul acesta, dupa… BMW X1. Insa cele doua modele pot fi cu greu incluse in aceeasi categorie, avand im vedere dimensiunile: Audi Q2 are 4,19 metri lungime, iar BMW X1 are 4,44 metri. Conform revistei germane Autobild, viitorul SUV de la BMW ar urma sa aiba o lungime de circa 4,10 – 4,20 metri. Vizata va fi astfel o noua categorie de clientela, preponderent urbana.

Noul SUV ar urma sa imparta platforma cu noua Serie 1. Deocamdata nu a fost semnalat niciun prototip la teste de drum, semn ca BMW nu a ajuns inca la faza finala de dezvoltare a noului model si nici lansarea nu se intrevede prea curand!

In fine, ramane de vazut ce nume va avea noul SUV, avand in vedere ca cel mai mic numar, 1, a fost atribuit deja actualului X1. Prin urmare, nu este exclus sa fie folosit un nume cu totul diferit, ceea ce nu ar face decat sa diferentieze mai bine noul SUV.

Distribuie acest articol!