10 milioane de automobile MINI produse, inainte de aniversarea de 60 de ani a marcii
12.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

In timp ce MINI continua sa sarbatoreasca cea de-a 60-a aniversare, marca a obtinut o noua realizare odata ce automobilul MINI cu numarul 10 milioane produs la nivel mondial din 1959 a parasit linia de asamblare.

Automobilul aniversar – un model MINI 60 Years Anniversary Edition – a fost produs la 24 iulie 2019 la uzina MINI din Oxford si a participat la evenimentul special ce a avut loc la Oxford.

Pentru a sarbatori a 60-a aniversare a marcii, MINI a cautat 60 de proprietari cu 60 de masini, cate una din fiecare an de productie – cu 60 de povesti personale scrise de-a lungul deceniilor. Impartasite pe canalele digitale MINI de-a lungul anului, povestile proprietarilor din Marea Britanie arata dragostea pe care acestia o au pentru automobilele lor si partea importanta pe care au jucat-o in vietile multor oameni.

MINI a reunit aceste automobile la uzina din Oxford pentru o reuniune aniversara speciala, inainte de a merge la International MINI Meeting de la Bristol, un festival anual pentru fanii MINI de pretutindeni. Masinile au fost conduse de 621 AOK – primul Mini produs vreodata -, in timp ce coloana a fost incheiata de modelul MINI cu numarul 10 milioane.

Lansat in 1959 si creat de Alec Issigonis, modelul Mini clasic a revolutionat lumea auto si a fost produs la Oxford pana in 1968, inainte de a fi mutat la Longbridge, in apropiere de Birmingham, unde a continuat sa fie produs pana in octombrie 2000. Intre 1959 si 2000, peste 5,3 de versiuni clasice Mini au fost produse.

De la renasterea marcii, in 2001, sub proprietatea BMW, vanzarile de pe mapamond a continuat sa creasca. Anul trecut, aproape 400.000 de automobile MINI au fost vandute in 110 tari din lumea intreaga.

Trei uzine din Marea Britanie joaca un rol in productia MINI din prezent – Hams Hall in apropiere de Birmingham produce motoare, Swindon produse caroserii si subansamble pentru MINI, iar toate acestea sunt reunite la uzina din Oxford odata cu productia caroseriilor complete, vopsire si asamblarea finala.

Volumul zilnic de la Oxford a crescut de la aproximativ 300 de masini in 2001 la circa 1.000 de automobile in prezent. 4.500 de angajati calificati lucreaza la Oxford si produc un MINI nou la fiecare 67 de secunde.

Din 2000, peste 2 miliarde de lire sterline au fost investite de BMW Group in locatiile sale de productie din Regatul Unit si, la Oxford, investitia a inclus o extindere atelierelor de caroserii si noi facilitati pentru vopsitorie si asamblare finala. In noiembrie 2019, MINI Electric isi va incepe productia la Oxford si va marca inceputul unei noi ere pentru marca.

Modelele construite in prezent la Oxford includ MINI Hatch cu trei, respectiv cu cinci usi si MINI Clubman. Aproximativ 80% din automobilele MINI produse la Oxford sunt exportate. Modelele Cabriolet si Countryman sunt produse in Olanda.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!