Vanzarile Audi au continuat sa scada
03.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Dupa un an 2018 cu bilant negativ (-3,5%), lucrurile nu par sa stea mai bine nici dupa prima jumatate din 2019! In aceasta perioada, vanzarile europene ale constructorului german au scazut cu 4,5%, in ciuda faptului ca in gama au aparut o serie de modele noi.

Audi a continuat pe o panta descendenta, cu 906.180 de unitati livrate in primul semestru din 2019. In acelasi timp, pe plan mondial, reculul inregistrat de Audi a fost de 5,0%, iar in SUA, de 6,0%. In schimb, in China Audi a crescut cu 1,9% (312.502 unitati), reusind un semestru record pe aceasta piata.

Principala cauza a scaderii pare a fi alinierea gamei de motorizari la noile norme WLTP, ceea ce a perturbat serios disponibilitatea mai multor modele, cu efecte nefaste asupra cifrelor de vanzare. De altfel, cei de la Audi anticipasera aceasta problema, pe care acum spera sa o fi depasit, dupa ce trecerea la noile norme a fost bifata.

Audi are asteptari mari in privinta relansarii, banzandu-se pe o serie de noutati din viitorul apropiat, incepand cu noul A4 facelift. Ramane de vazut daca asa va fi, mai ales ca experienta recenta pare sa ii contrazica pe cei de la Ingolstadt: desi in ultima vreme au avut parte de o serie de noutati majore, precum A1, A6 si Q3, curba vanzarilor a aratat taman invers!…

Distribuie acest articol!