Volvo si-ar putea extinde oferta de SUV-uri cu inca doua modele
22.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Volvo incearca sa raspunda cat mai eficient cererii de pe piata auto, dezvoltandu-si gama de modele SUV. Intr-un interviu acordat recent publicatiei britanice Auto Express, presedintele Hakan Samuelsson a confirmat ca aceasta gama va fi completata cu inca doua modele.

Samuelsson explica: “Obiectivul Volvo a fost de a-si consolida pozitia fara sa creasca volumele. Acum avem capacitatea de productie care sa permita dezvoltarea unui avantaj suplimentar. Nu excludem ideea de a adauga modele noi in gama, in special in segmentul SUV. Ne gandim acum la asta”.

Volvo intentioneaza sa lanseze un SUV de mari dimensiuni, care sa se pozitioneze deasupra lui XC90 si sa preia rolul de varf de lance al gamei. S-ar putea numi XC100 si ar urma sa isi faca aparitia in 2022, folosind o noua platforma tehnica, gandita sa sustina modele cu lungimea de pana la 5,5 metri.

Al doilea model isi va gasi locul sub XC40 si va fi mai degraba un crossover, rival pentru Audi Q2 si Mini Countryman. Zvonurile sustin ca ar putea primi apelativul XC20.

Distribuie acest articol!