Dieselgate: amenda de 870 milioane de euro pentru Daimler!
26.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Daimler, proprietarul construtorului auto Mercedes-Benz, s-a ales cu o amenda grea, in urma scandalului Dieselgate: Parchetul din Stuttgart l-a condamnat la plata unei amenzi de 870 milioane de euro.

O noua sentinta in cadul scandalului Dieselgate a fost data: gigantul Daimler, proprietarul marcii Mercedes, a fost condamnat sa plateasca 870 milioane euro pentru ca ar fi lansat pe piata, inca din 2008, vehicule diesel care nu respectau normele legale privind emisiile poluante.

Parchetul din Stuttgart vorbeste de o „incalcare prin neglijenta” a certificarii vehiculelor, „cu scopul de a obtine omologarea automobilelor sale, desi emisiile de oxizi de azot nu erau intotdeauna conforme reglementarilor in vigoare”.

In 2018, KBA, autoritatea federala germana din sectorul auto, a solicitat rechemarea a 700.000 de vehicule din intreaga lume (in principal modelele Mercedes Clasa C, GLC si Vito), dintre care 280.000 in Germania, din cauza instalarii unor programe ilegale, capabile sa insele testele de emisii. Daimler a contestat atunci aceste decizii si a incercat sa se acopere cu hartii.

Constructorul german era deja pregatit pentru acest verdict si a anuntat ca a renuntat sa mai faca apel la decizia parchetului.

Distribuie acest articol!