Salonul Auto de la Tokyo 2019 va avea participare aproape exclusiv japoneza
12.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Niciun salon auto nu este scutit de absenta constructorilor! Cel mai la indemana exemplu este celebrul IAA Frankfurt, aflat zilele acestea in plina desfasurare si de la care o serie de nume grele ale industriei absenteaza. La fel s-a intamplat si la Paris, Detroit sau Geneva si la fel se va intampla si la Tokyo, urmatorul eveniment major programat anul acesta.

Conform Bloomberg, Volkswagen si BMW nu vor face deplasarea, astfel ca Daimler va fi unicul reprezentat german la salon, unde va expune modele Mercedes si Smart. Grupul Volkswagen, care lanseaza multe SUV-uri in acest an, nu va prezenta niciun model la Tokyo. BMW, la randul sau, are in plan sa organizeze un eveniment propriu.

Lista oficiala a participantilor, publicata de organizatori, este usor de parcurs, pentru ca numarul marcilor straine este destul de redus. Pe langa Daimler, si-a mai anuntat participarea Renault, partenerul Nissan si Mitsubishi in cadrul Aliantei, si producatorul Alpina, specializat in BMW. Apropo de Renault, pentru constructorul francez ar fi de rau augur sa lipseasca de la acest rendez-vous de la Tokyo, in plina perioada de tensiuni cu Nissan.

In schimb, marcile nipone nu vor lipsi de la acest eveniment ”de casa”! Toyota, Lexus, Honda, Nissan, Mitsubishi, Mazda, Suzuki, Subaru si Daihatsu au confirmat deja prezenta la eveniment. Salonul isi va deschide portile pe 24 octombrie 2019.

Distribuie acest articol!