Toyota va furniza modele speciale pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020
20.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Marca japoneza va profita de Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, pentru a prezenta prototipurile sale electrice e-Palette si Concept-i. Primul va face turul satului olimpic pentru a transporta sportivii, iar cel de-al doilea va ghida maratonul si va parcurge o parte din traseul tortei olimpice.

Toyota a promis ca pentru JO de vara din 2020 va avea automobilele cele mai ecologice folosite vreodata la un astfel de eveniment. Marea competitie de la Tokyo va beneficia de cele doua concepte electrice, dar si de modelul Prius hibrid reincarcabil si de Mirai, un automobil cu pile de combustie, pe hidrogen.

Partea cea mai interesanta priveste doua modele special concepute pentru marea competitie sportiva. Zece exemplare e-Palette vor parcurge, gratie unui sistem de conducere autonoma de nivel 4, un traseul prestabilit prin satul olimpic, pentru a transporta sportivii. Acestea vor putea transporta si sportivii in scaun cu rotile, gratie unei platforme retractabile si planseului foarte coborat. Si i-Concept va avea misiuni la fel de importante. Vehiculul, echipat cu inteligenta artificiala, va deschide proba de maraton si va transporta torta olimpica pe o portiune din parcursul acesteia. Chiar daca cele doua modele au capacitatea de a rula autonom, un operator se va asigura ca acestea isi vor indeplini sarcinile corect si in securitate totala.

Toyota va furniza peste 2.700 de autovehicule pentru acest important eveniment sportiv. Lista mai cuprinde modelele Prius si Mirai si vehicule de dimensiuni mici, pe trei roti.

Distribuie acest articol!