Volkswagen confirma un viitor shooting brake
22.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Un viitor model Volkswagen cu arhitectura shooting brake, bazat pe Arteon, ar urma sa intre in productie, in viitorul nu foarte indepartat. Informatia vine chiar de la Volkswagen, care a facut cateva precizari si despre unele uzine din Germania.

Zvonurile legate de aparitia unui shooting brake Volkswagen s-au intensificat in ultima perioada, inclusiv faptul ca presedintele Grupului Volkswagen, Herber Diess, ar fi aprobat deja caroseria, pe baza unui model neprecizat. Confirmarea a venit printr-un comunicat oficial Volkswagen care precizeaza ca anumite uzine germane se afla in plina remaniere a arsenalului industrial, pentru a face trecerea la ecomobilitate.

Se stia deja ca anumite uzine germane de la Volkswagen vor fi convertite pentru a produce anual sute de mii de automobile electrice, deja planificate. Un pasaj dintr-un comunicat de presa dezvaluie intentia lansarii unui shooting brake: „In paralel cu noile modele construite pe platforma MEB (electrice – n.n.), vom produce Arteon, Passat si un shooting brake”. Viitorul Arteon shooting brake va fi asamblat la Emden, intr-o fabrica programata sa faca conversia pe modelele electrice.

Distribuie acest articol!