O noua generatie Volkswagen Tiguan, din 2022
13.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Daca prima generatie a SUV-ului Volkswagen Tiguan a rezistat in oferta constructorului german mai mult de zece ani, se pare ca generatia actuala va avea o viata mult mai scurta. Conform Auto Express, SUV-ul german va cunoaste o metamorfoza din 2020, cand va fi lansata a treia generatie, care va avea un look mult mai dinamic.

Detaliile sunt limitate, insa se stie deja ca Tiguan va adopta un nou profil, de SUV coupé. Si chiar daca stilul va fi mult mai sportiv, volumul portbagajului si spatiul din interior nu vor fi afectate.

Din punct de vedere tehnic, viitorul Volkswagen Tiguan va utiliza o varianta remaniata a platformei MQB. Gama de motorizare va fi preluata de la viitorul Golf si va putea include doua variante hibride reincarcabile, de 170, respectiv 250 CP.

Se vorbeste si de un Tiguan R de inalta performanta, echipat cu un bloc cu patru cilindri, turbo, de 2.0 litri, care va produce pana la 350 CP. Din punct de vedere al echipamentelor, Volkswagen va avea un sistem de conducere semi-atonoma de nivel 4. Ca si in cazul nivelului 3, cateva faze de conducere sunt preluate de automobil. Numai ca in acest stadiu nu se cere conducatorului auto sa fie pregatit ca sa preia comanda masinii in caz de nevoie.

Distribuie acest articol!