General Motors pierde peste un miliard de euro din cauza grevei
13.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Din 16 septembrie, General Motors este paralizat de o greva de mare amploare, ale carei costuri vor depasi un miliard de euro.

Aproape nimic nu mai merge la General Motors. Grupul american, proprietarul marcilor Chevrolet, Buick, Cadillac si GMC, este paralizat de cateva saptamani de o greva de amploare, iar negocierile sunt pe cale de a esua, dupa cum a declarat un reprezentant al sindicatului.

„Dupa ce s-au inregistrat progrese pe subiecte importante, cum ar fi mentinerea asigurarii de sanatate pentru angajati in timpul grevei, compania s-a aratat destul de reticenta sa asigure salarii pe masura muncii prestate de angajati”, declara Terry Dittes, vicepresedinte al sindicatului de la GM.

Grupul a revenit, de fapt, „la pozitia sa anterioara, putin modificata”, respinsa deja de sindicat, a mai precizat vicepresedintele.

Din 16 septembrie, aproape 50.000 de angajati de la GM au oprit lucrul in SUA, pentru a reclama salarii si asigurari sociale mai bune.

Aceasta miscare, care afecteaza si uzinele din Canada si Mexic, ar putea costa GM, conform unor experti, pana la aproape 100 milioane de dolari pe zi (mai mult de 90 de milioane de euro). Factura pentru gigantul american s-ar putea ridica deja la mai mult de un miliard de euro!

Distribuie acest articol!