Hyundai testeaza conducerea autonoma, pe un concept Ioniq
17.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai a anuntat ca lucreaza la conducerea autonoma de nivel 4, la un concept Ioniq fara sofer. Ca multi alti constructori, Hyundai este convins ca viitorul automobilului se va indrepta spre conducerea autonoma. Pentru firma sud-coreeana, „conducerea autonoma va transforma vehiculele noastre in materie de design si de senzatie la condus, care va trebui sa fie cat mai agreabila pentru fiecare drum pe care il avem de parcurs”.

Convins de aceasta idee, constructorul s-a lansat activ in dezvoltarea acestei noi tehnologii si a anuntat ca experimenteaza conducerea autonoma de nivelul 4 pe modelul Ioniq. Ca o paranteza, trebuie precizat ca vehiculele pot prezenta diferite niveluri de conducere autonoma, care sunt clasificate de la 0 la 5. Nivelul 4 desemneaza un vehicul care poate rula de maniera autonoma in imprejurari specifice, precum cele urbane si pe autostrazi, fara nicio interventie din partea soferului.

Hyundai este unul din putinii producatori care au inceput deja sa dezvolte sisteme de conducere autonoma de nivelul 4 pe segmentul C, a anuntat constructorul.

„Ioniq autonom este un vehicul experimental care vizeaza sa simplifice la maxim sistemele de conducere autonoma. Pentru aceasta, automobilul utilizeaza radarul asociat sistemului inteligent de reglare a vitezei existent deja pe modelul actual de serie, radarele sistemului de detectare a unghiurilor moarte si camera sistemului de asistenta activa de mentinere a directiei, care sunt asociate tehnologiei LIDAR”, anunta constructorul, inainte de a asigura ca, in viitor, va intensifica investitiile pentru a accelera dezvoltarea vehiculelor autonome de nivel 4.

Distribuie acest articol!