Toyota Mirai II (2020), un model complet reproiectat!
24.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Toyota a dat publicitatii primele imagini si informatii despre viitorul sau model Mirai II, care va fi dezvaluit zilele acestea, cu statut de concept, la Salonul de la Tokyo.

Toyota pregateste lansarea celei de-a doua generatii Mirai, anul viitor. Constructorul japonez dezvaluie acum Mirai Concept, un prototip apropiat de versiunea de serie a berlinei pe hidrogen.

Mirai are la baza platforma TNGA si vine cu un look schimbat radical. Masina abandoneaza forma atipica, imprumutata de la Prius, pentru a adopta un stil mai conventional. Liniile sunt mai fluide si mai zvelte, partea din fata nu mai este ovala, iar linia pavilionului se intinde armonios pana la portbagaj.

Dimensiunile sunt in crestere, cu 4,97 metri lungime (+8 cm) si 1,88 metri latime (+7 cm) si un ampatament de 2,92 metri (+14 cm). Numai inaltimea a fost redusa: 1,43 metri, fata de 1,53 metri, cat era la prima generatie. Aceste dimensiuni permit cresterea spatiuuil interior, pentru ca la bord vor putea urca 5 persoane, fata de 4, la modelul anterior.

Dintre noutatile de la interior trebuie amintit ecranul tactil de 12,3 inch si instrumentarul digital.

Din punct de vedere tehnic, Mirai Concept foloseste pila de combustie cu hidrogen. Constructorul promite un supliment de 30% la autonomie, gratie unei „ameliorari a performantelor sistemului de pile de combustie si o crestere a capacitatii de stocaj a hidrogenului”.

Reamintim, prima generatie Mirai dispune de un motor electric de 154 CP si 335 Nm, cu o cutie automata e-CVT si tractiune pe rotile din fata (175 km/h viteza maxima, 9,6 s pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h si o autonomie de 500 km).

Lansat in 2014, in Japonia, si vandut in aproximativ 10.000 de exemplare in intreaga lume, Toyota Mirai are un pret de aproximativ 78.900 euro. Mirai II va fi comercializat din 2020, mai intai in Japonia, apoi in SUA si in Europa.

Distribuie acest articol!