Volvo nu va mai produce motoare termice
18.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Volvo si compania-mama Geely au anuntat fuzionarea productiei de motoare termice, in cadrul unei companii autonome, care va deveni „un nou actor in dezvoltoarea motorizarii termice si hibride, de noua generatie”.

Aceasta noua entitate va permite constructorului suedez sa se concentreze asupra modelelor 100% electrice. Pana in urmatorul deceniu, Volvo previzioneaza ca 50% din automobilele sale vandute la nivel mondial vor fi 100% electrice. Cealalta jumatate va fi cu motorizari hibride reincarcabile si va fi ”aprovizionata” de compania recent creata. Volvo va lansa in aceasta toamna primul sau model cu zero emisii, o versiune 100% electrica a SUV-ului XC40.

Noua companie va furniza propulsoare si pentru alte marci detinute de gigantul chinez Geely, precum Proton, Lotus si Lynk&C, dar si pentru alti constructori, daca i se vor ivi „eventuale perspective de crestere”.

Aproape 3.000 de angajati de la Volvo si 5.000 de la Geely, „implicati in operatiuni legate de motoarele termice, inclusiv din departamentele de cercetare si dezvoltare, aprovizionare, fabricare, informatica si finante”, vor lucra in cadrul noii companii, grupul precizand ca, cel putin in acest stadiu, nimeni nu va fi concediat.

Distribuie acest articol!