Alfa Romeo a anulat proiectele sportive GTV si 8C
21.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

In graba anuntarii proiectului de fuziune cu PSA, Grupul FCA (Fiat Chrysler Automobiles) a prezentat rezultatele sale financiare pentru al treilea trimestru din 2019 si un calendar al noutatilor programate pe termen scurt. Din pacate, a intervenit o schimbare majora: modelele sportive anuntate initial de Alfa Romeo au disparut din program.

In iunie 2018, cu ocazia prezentarii planului pentru perioada 2018-2022, FCA a anuntat noile sale sportive Alfa Romeo, cu nume celebre: un coupe cu patru locuri denumit GTV, a carui versiune hibrid de lux ar oferi 600 CP, si un supercar cu motor central-spate, de asemenea hibrid, numit 8C, care ar fi trebuit sa dezvolte peste 800 CP. Dezvoltarea lor a fost insa anulata.

Rezultatele comerciale ale marcii Alfa Romeo sunt sub obiectivele propuse, cu vanzari sub Lancia, care din ianuarie anul trecut este prezenta cu un model unic si doar pe piata din Italia! Prin urmare, grupul italo-american a decis sa-si revizuiasca ambitiile.

„Marca se va concentra pe fortele actuale, cu costuri de cercetare si colaborare cu alte marci ale grupului”, anunta FCA. Doua noi SUV-uri sunt prevazute sa incadreze Stelvio in gama, Tonale pana in 2021 si un alt model pana in 2022, fiind programate si lifting-uri pentru Giulia si Stelvio, in 2022. Deocamdata nu se stie nimic despre viitorul modelului Giulietta, iar Alfa Romeo va opri productia lui 4C si va conserva orientarea premium.

Distribuie acest articol!