Audi va suprima 9.500 locuri de munca in Germania, pana in 2025
28.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Confruntat cu o semnificativa scadere a vanzarilor si in incercarea de a-si mentine profitabilitatea la cote cat mai inalte, Audi a anuntat reducerea a nu mai putin de 9.500 locuri de munca din Germania, pana in 2025.

Vanzarile, cifra de afaceri si profitul operational au scazut in primele trei trimestre din acest an. Zvonurile care anuntau masuri drastice de austeritate la Audi circulau deja de cateva zile, iar acum a venit si confirmarea oficiala.

Constructorul german si-a propus sa economiseasca anual de 6 miliarde de euro, de acum si pana in 2029. Reducerile de personal se vor realiza fara concedieri, prin eliberarea locurilor de munca la termen, fara inlocuire sau prin pensionari.

Economiile astfel realizate vor permite cresterea competitivitatii, in cadrul amplului proces de transformare pe care il traverseaza industria auto, avand drept obiectiv trecerea la mobilitatea electrica.

In paralel, Audi promite crearea a 2.000 de noi locuri de munca, destinate expertilor in electromobilitate si conectivitate. Recrutarile se vor face in plan intern.

Audi are in prezent circa 90.000 de salariati in intreaga lume, dintre care 60.000 sunt in Germania.

Distribuie acest articol!