BMW anunta a doua generatie a cheii digitale
16.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

In prezent, prin acces „keyless”, sunt posibile blocarea si deblocarea automobilului, pornirea motorului si partajarea cheii cu alte persoane, prin folosirea BMW Digital Key ca parte a BMW Connected pe smartphone. Acesta este doar primul pas, la BMW Group.

In 2017, compania s-a alaturat Consortiului de Conectivitate Auto (Car Connectivity Consortium/CCC), pentru stabilirea unor standarde de securitate si tehnologii standardizate interindustriale. Recent a fost anuntata cea mai noua generatie de ecosistem standardizat pentru accesul in automobil, care va permite noi functii pe multiple dispozitive si la constructori diferiti.

Cheia digitala (Digital Key) are potentialul de a permite o gama de utilizari care nu sunt posibile cu o cheie clasica de masina, datorita evolutiilor tehnologice ale dispozitivelor inteligente. Specificatiile standard vor contribui si la includerea tuturor tipurilor de dispozitive inteligente, inclusiv telefoane, ceasuri si alte portabile.

A doua generatie a fost anuntata pentru finalul anului 2019. O caracteristica principala este utilizarea unui chip de securitate care lucreaza separat de sistemul de operare al smartphone-ului. Aceasta inseamna ca functioneaza si daca smartphone-ul nu mai poate fi pornit, pentru ca bateria este descarcata.

In viitorul apropiat, Digital Key va fi imbunatatit cu generatia 3.0, bazata pe tehnologia Ultra-wideband (UWB). Aceasta va oferi protectie antifurt maxima si va permite localizarea cu precizie intre dispozitiv si automobil. In consecinta, telefonul mobil nu mai trebuie tinut direct pe manerul usii pentru deblocarea masinii, ci poate fi lasat convenabil in buzunar.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!