Bosch și Mercedes-Benz lucrează la un proiect pilot pentru serviciul automatizat de transport la cerere
19.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Bosch și Mercedes-Benz anunță că proiectul lor comun pentru dezvoltarea conducerii automatizate în zone urbane a trecut într-o nouă etapă. Proiectul pilot pentru un serviciu de transport la cerere pe bază de aplicație, care folosește autovehicule Mercedes-Benz din Clasa S, automatizate, a fost lansat în orașul San José din Silicon Valley.

Aflate sub supravegherea unui șofer de siguranță, mașinile autonome circulă între zona de vest a orașului San José și centru, de-a lungul arterelor principale dintre strada San Carlos și bulevardul Stevens Creek. Inițial, serviciul va fi disponibil unui grup restrâns de utilizatori. Aceștia vor folosi o aplicație dezvoltată de Daimler Mobility AG pentru a rezerva o călătorie cu autovehiculele automatizate din Clasa S, dintr-un punct de preluare determinat și până la destinație. Bosch și Mercedes-Benz speră ca acest test să ofere informații valoroase cu privire la dezvoltarea ulterioară a sistemului de conducere automatizată de Nivel 4/5 SAE. Partenerii se așteaptă și să obțină informații suplimentare cu privire la modul în care mașinile autonome pot fi integrate într-un sistem de mobilitate intermodal care include servicii de transport în comun și car-sharing.

La mijlocul anului 2017, San José a devenit primul oraș din SUA care a invitat companii private să desfășoare teste pe teren pentru conducerea automatizată și să analizeze provocările tot mai mari ale traficului rutier. În special în traficul congestionat din oraș, senzorii autovehiculelor autonome, care monitorizează o acoperire de 360 de grade, pot îmbunătăți siguranța, iar stilul de condus lin poate îmbunătăți fluxul traficului.

Bosch și Mercedes-Benz lucrează împreună, deja de doi ani și jumătate, la soluții pentru conducerea automatizată în orașe. Obiectivul lor comun este un sistem de conducere automatizată, de Nivel 4/5 SAE, pentru autovehicule complet automatizate și fără șofer, inclusiv software-ul necesar administrării autovehiculului. Cu toate acestea, nu sunt interesați de prototipuri, ci caută să dezvolte un sistem pregătit pentru producție care poate fi încorporat în diferite tipuri și modele de autovehicule. În activitatea lor de dezvoltare a unui software pentru controlul mișcărilor autovehiculului, partenerii au ales în mod intenționat să nu se bazeze exclusiv pe inteligența artificială și pe cumularea de kilometri parcurși în cadrul testelor. Inginerii lor au utilizat și simulări și terenuri de testare concepute special pentru a analiza tipul de situații ce pot avea loc foarte rar în trafic.

Sarcina Mercedes-Benz este de a pregăti sistemul de conducere dezvoltat în comun pentru instalarea pe autovehicul și de a asigura autovehiculele de testare necesare, standurile de probă și flotele de testare. La rândul său, Bosch dezvoltă și produce componentele pentru conducerea automatizată în zone urbane, identificate de asociere.

Special pentru proiectul lor pilot pentru serviciul de transport la cerere automatizat, Bosch și Mercedes-Benz s-au aliat cu încă un partener: Daimler Mobility AG dezvoltă și testează o platformă pentru flote în scopul asistării etapei operaționale pilot. Acest lucru permite potențialilor partenerilor din domeniul serviciilor de transport la cerere să integreze perfect autovehiculele autonome (Mercedes-Benz) în propriul portofoliu de servicii. Platforma gestionează autovehicule atât autonome, cât și convenționale, inclusiv funcționarea și întreținerea acestora. Un serviciu de mobilitate pe bază de aplicație pentru autovehicule Mercedes-Benz cu sistem de conducere convențională a fost pus în funcțiune în Regiunea Golfului, în toamna anului 2019. Serviciul este disponibil și în capitala Germaniei, Berlin.

Sursa: comunicat de presă Bosch România

Distribuie acest articol!