De Tomaso P72 iese pe piață, într-o serie limitată de 72 de exemplare
22.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Zărit în acțiune la Festival of Speed de la Goodwood, din timpul verii, supercarul De Tomaso P72 este acum confirmat de marcă. Cele 72 de exemplare care urmează să fie produse vor beneficia de un propulsor V8 american, în tradiția casei. Prețul unui P72 va fi de 750.000 euro, fără taxe.

Relansarea lui De Tomaso este complexă. Pe de-o parte, regăsim De Tomaso cu Ares Design în Italia, care a relansat Panther, dar pe o bază mai degrabă italiană decât americană, cu Lamborghini Huracan. Pe de altă parte, numele De Tomaso este deținut de un consorțiu chinez.

Defuncta marcă italiană, care încearcă să renască, a făcut să se vorbească de ea în timpul verii, la Goodwood Festival of Speed, cu P72, un supercar exclusiv, căruia îi cunoaștem prețul și data lansării.

De această dată nu este vorba de un V10 italian, ci de un V8 american, dezvoltat în colaborare cu Roush, un specialist din SUA, cunoscut prin Ford Mustang. Motorul de 5.0 litri dezvoltă 700 CP la peste 7.500 rot/min și 825 Nm. Cutia de viteze este manuală, în șase trepte.

De Tomaso Automobili va comercializa P72 în viitoarele luni, la un preț unitar de 750.000 euro, fără taxe, în unicul showroom european, situat la Utrecht, în Olanda. Clienții vor putea beneficia de asistență personalizată, la domiciliu.

Distribuie acest articol!