Delage se intoarce, cu un supercar hibrid
06.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Legendarul constructor francez Delage se intoarce pe piata auto, dupa o absenta de 66 de ani. Revenirea se va face prin prezentarea unui supercar, iar initiatorii proiectului au ambitii mari.

Disparut in 1953, dupa ce s-a numarat printre cele mai prestigioase marci din prima jumatate a secolului trecut, constructorul francez si-a anuntat revenirea pe piata, cu un supercar hibrid. Proiectul este condus asociatia Les Amis de Delage, in frunte cu antreprenorul Laurent Tapie, fiul celebrului om de afaceri francez Bernard Tapie.

Cu referire la legendarele modele Delage D6 si D8, animate de motoare cu sase si, respectiv, opt cilindri, versiunea moderna se va numi D12 si va fi pusa in miscare, ati ghicit, de un V12, o premiera pentru Delage. Acest motor atmosferic va dezvolta 900 CP si va fi asociat cu un motor electric de 330 CP, pentru o putere combinata de 1.230 CP.

Societatea Delage Automobiles, reinfiintata cu aceasta ocazie, vrea sa ii asigure lui D12 un comportament apropiat de cel al unui… monopost de Formula 1, motiv pentru care si-a asigurat serviciile lui Jacques Villeneuve, campionul mondial din 1997. Dezvoltarea masinii este supervizata de Benoit Bagur, care a lucrat pentru SEAT, in WTCC. Ambitia echipei de dezvoltare este ca noul Delage sa se numere printre modelele capabile de recorduri pe Nürburgring.

Delage D12 va fi produs in Franta si urmeaza sa fie prezentat in premiera, sub forma unui show car, la mijlocul acestei luni, in SUA.

Distribuie acest articol!