Sfarsit de cariera pentru Maserati GranTurismo
18.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Productia modelului Maserati GranTurismo a luat sfarsit, ultimul exemplar fiind botezat Zeda. Acesta marcheaza in mod oficial finalul carierei lungi a coupe-ului si variantei sale cabrio, GranCabrio.

Urmatorul GranTurismo ar urma sa apara in cursul anului 2020 si va fi 100% electric. O premiera pentru Maserati!

Grupul FIAT are cateva modele destul de vechi, printre care micul FIAT 500, dar si duo-ul Maserati GranTurismo / GranCabrio, lansat in 2007. Cu cateva mici modificari, acest model sport nu si-a gasit mai mult de 40.000 de cumparatori in cei 12 ani de cariera.

In toata aceasta perioada, motorul V8 atmosferic de 4,6 litri si 460 CP nu s-a schimbat deloc. Maserati promite ca lucrurile se vor schimba in curand, prin aparitia unei noi generatii sportive.

Pentru a sugera tranzitia spre noua generatie, Maserati prezinta acest GranTurismo unic, supranumit Zeda, intr-o culoare care trece de la un gri clasic si satinat, la un bleu electric si metalic. Noile modele sportive de la Modena vor avea motorizare 100% electrica, insa ramane de aflat daca propulsia electrica va inlocui complet motorul termic sau cele doua versiuni vor coabita, cel putin temporar, in oferta Maserati.

Distribuie acest articol!