Un Bugatti electric, la mai putin de un milion de euro?
19.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Proiectul s-ar afla inca in studiu, dar este cert ca Bugatti ia in calcul producerea unui model 100% electric, mai familial decat Chiron si vandut la mai putin de un million de euro. Cei din conducerea Bugatti au declarat ca marca „trebuie sa fie in pas cu vremurile si trebuie sa se adreseze unei noi clientele”.

Se pune problema daca un brand de nisa precum Bugatti ar putea rezista in timp prin vanzarea unui singur model, la un pret care depaseste doua milioane de euro. Chiar daca Bugatti reprezinta „vitrina tehnologica” a Grupului Volkswagen, asta nu il impiedica sa se orienteze catre noi orizonturi, pentru a nu fi depasit de noile evolutii.

Presedintele executiv Stephan Winkelmann a afirmat ca Bugatti cauta solutii pentru crearea unui nou model. Obiectivul ar putea fi lansarea unui GT sau crossover 100% electric, cu patru locuri, care sa fie vandut la un pret intre 500.000 si un milion de euro.

Momentan motorizare electrica nu exista la Bugatti, insa este clar ca aceasta va avea un viitor promitator, avand in vedere evolutia concurentei. Iar Bugatti nu mizeaza pe electricitate pentru a reduce emisiile automobilelor sale, ci mai degraba pentru „inovatie si progres”.

Distribuie acest articol!