Un Lamborghini Huracan, pentru aeroportul din Bologna
29.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Lamborghini și aeroportul din Bologna s-au asociat încă o dată pentru furnizarea binecunoscutului automobil „follow me”. În cazul de față, vehiculul cu misiunea de ghidare a avioanele în deplasarea lor la sol este un Huracan LP 580-2, echipat în întregime pentru astfel de misiuni speciale.

Colaborarea între aeroport și celebrul constructor italian, specializat în automobile supersportive, a demarat în 2016. Acest Huracan LP 580-2 este al șaselea Lamborghini furnizat pentru acest tip de servicii aeroportuare.

Lamborghini Huracan LP 580-2 va avea misiunea, așa cum indică și statutul său de ”follow me car”, de a ghida avioanele la sol, în caz de ceață, când un pilot este dezorientat sau pentru convoaie speciale. Semnalele luminoase și autocolantele specifice, realizate de Centro Stile Lamborghini, fac parte din dotarea specifică.

Lamborghini Huracan LP 580-2 își transmite puterea la sol doar prin intermediul punții spate. Motorul V10 de 5,2 litri atmosferic livrează 580 CP și un cuplu de 540 Nm. O cutie robotizată cu dublu ambreiaj, în 6 rapoarte, completează dotarea de top. De unde și trecerea de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde, alături de viteza maximă de 320 km/h.

Distribuie acest articol!