Carlos Ghosn a fugit din Japonia!
02.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

Lovitură de teatru: Carlos Ghon a părăsit Japonia, unde era arestat la domiciliu, pentru a se refugia în Liban, țara de origine a familiei sale.

Carlos Ghosn, fostul numărul unu al Alianței Renault – Nissan, a părăsit arhipelagul nipon la bordul unui avion privat, pentru a ajunge în Liban.

El confirmă, într-un comunicat remis presei, că se află la Beirut. Carlos Ghosn susține că nu vrea să fugă de justiția japoneză, ci că s-a eliberat de injustiție. „Nu mai sunt prizonierul unui sistem judiciar japonez parțial, în care prevalează prezumția de vinovăție, iar discriminarea este generalizată și drepturile omului nu contează”, precizează acesta. Carlos Ghosn a mai spus că va reveni cu detalii săptămâna viitoare. Junichiro Hironaka, principalul avocat japonez al lui Carlos Ghosn, s-a declarat șocat de această fugă, de care a aflat de la TV.

După 130 de zile de detenție, fostul șef de la Renault era în arestat la domiciliu din aprilie 2019 și aștepta procesul, care trebuia să aibă loc în primăvara lui 2020.

Ghosn este acuzat de neregului financiare, de abuz asupra bunurilor sociale și de fraudă fiscală. De la începutul afacerii, acesta nu a încetat să-și clameze inocența și să se declare victimă a unui complot din partea lui Nissan, pentru a împiedica un proiect de integrare mai rapidă a mărcii în Grupul Renault. Carlos Ghosn riscă până la 15 ani de închisoare și peste un milion de euro amendă.

Distribuie acest articol!