Cea mai Frumoasă Mașină a Anului, anunțată la Festival Automobile International 2020
31.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

Lansată în decembrie anul trecut, a 35-a ediție a prestigiosului concurs Cea mai Frumoasă Mașină a Anului a anunțat verdictul zilele trecute, în cadrul expoziției Festival Automobile International 2020, de la Paris.

Pentru a participa la acest concurs, modelele concurente au trebuit înscrise de producători și, de asemenea, să fi fost comercializate în 2019, la un preț sub 60.000 de euro. În concurs au intrat șase modele – BMW Seria 2 Gran Coupé, Ford Puma, Land Rover Defender, Mazda 3, Mercedes CLA și Peugeot e-208 -, iar câștigătoarea a fost stabilită pe baza votului online al publicului. În finală au ajuns BMW Seria 2 Gran Coupé, Mazda 3 și Peugeot e-208.

La vot au participal 12.000 de internauți. Câștigătoarea de anul acesta este BMW Seria 2 Gran Coupé. Derivat din Seria 1, acesta este primul coupe compact în 4 uși al constructorului bavarez. Ultima data când BMW a câștigat titlul Cea mai Frumoasă Mașină a Anului a fost în 2011, cu Seria 3. Anul trecut, trofeul i-a revenit modelului Peugeot 508.

Pe lângă Cea mai Frumoasă Mașină a Anului, acest concurs anual include o serie de alte premii legate de lumea automobilului, conferite de un juriu de specialitate. Trofeele au fost înmânate într-o gală specială, organizată în cadrul evenimentului Festival Automobile International. Este vorba de o expoziție de concepte și automobile de excepție, denumită ”Concept-car et design automobile”, care a devenit tradițională pentru fiecare început de an. Festivalul este organizat într-un pavilion expozițional temporar, construit special cu această ocazie, în curtea interioară a Domului Invalizilor de la Paris.

Iată, mai jos, cele mai interesante premii din palmaresul Festival Automobile International 2020.

Cea mai Frumoasă Mașină a Anului 2019: BMW Seria 2 Gran Coupé
Marele premiu pentru cel mai frumos interior: Peugeot e-208
Marele premiu pentru cel mai frumos supercar: Ferrari Roma
Marele premiu pentru mobilitate urbană: Citroën Ami One Concept
Marele premiu pentru cel mai frumos concept car: Bentley EXP 100 GT
Marele premiu pentru cel mai frumos show car: Alfa Romeo Tonale
Marele premiu pentru creativitate: colaborarea dintre Aston Martin și Zagato

Distribuie acest articol!