Noul șasiu Morgan, o premieră după 83 de ani
03.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

Morgan a început producția automobilelor sale cu șasiu din aluminiu. O configurație adoptată o dată cu sosirea unei noi platforme tehnice.

Morgan, un constructor englez care produce automobile încă din 1909, a reușit să traverseze cu bine diverse epoci și să supraviețuiască erei moderne, în care toate mărcile, de la low cost la cele de lux, propun SUV-uri, ecrane tactile, tehnologie de top și conectivitate. Morgan continuă să existe comercializând automobile de mici dimensiuni, fabricate în regim manufacturier, în Regatul Unit.

Dar actuala platformă, cu un șasiu din oțel și o parte a structurii din lemn, trebuia să iasă la pensie. Era și timpul, după 83 de ani de carieră. Morgan a intrat într-o nouă eră, prin adoptarea noii platforme din aluminiu. Câștigul la greutate (platforma cântărește mai puțin de 100 kg) este dublat de rigiditatea îmbunătățită a ceea ce Morgan numește ”CX-Generation”.

Noul model Plus Six va fi unul dintre primele automobile Morgan care va beneficia și de un propulsor cu 6 cilindri în linie de 3,0 litri de origine BMW și o transmisie manuală.

Până în prezent, vânzările Morgan au fost mai degrabă stabile, cu 700-800 de unități în Europa, dovadă că există o clientelă fidelă și solidă, în ciuda rețetei rămase (aproape) neschimbată de opt decenii.

Distribuie acest articol!