Opel Insignia, înlocuită cu un crossover?
19.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

Se pare că Insignia, actuala navă-amiral de la Opel, se aproprie de sfârșitul carierei, cel puțin în formula consacrată, cea de limuzină familială.

Rivala lui Ford Mondeo, Renault Talisman sau Peugeot 508, limuzina de categorie medie Opel Insignia (în verisiunile Grand Sport – foto – și Sports Tourer) a primit deja obișnuitul facelift de la mijlocul carierei. Vânzările sale, ca și în cazul concurentelor directe, au scăzut destul de mult în ultimul deceniu. „Vina” aparține SUV-urilor, care nu încetează să ia din clientela berlinelor tradiționale.

Diriguitorii constructorului german și ai diviziei sale engleze Vauxhall mizează pe o importantă schimbare de strategie pentru viitoarea generație a modelului familial. Stephen Norman, președintele Vauxhall, afirmă că Insignia, așa cum o cunoaștem în prezent, se va schimba la începutul următorului deceniu.

Norman a declarat jurnaliștilor de la Auto Express că Opel și Vauxhall se pregătesc să abandoneze arhitectura de sedan pentru viitoarea generație Insigna, care foarte probabil că nici nu se va mai numi la fel. În locul acesteia, Grupul PSA va prefera un crossover. În principiu, este de așteptat un model asemănător cu actualul Peugeot 5008, el însuși derivat din 3008. Mai avem de așteptat însă până în 2022, pentru a vedea cum va arăta viitorul model familial de la Opel.

Distribuie acest articol!