Este oficial: Dacia va avea primul model 100% electric în 2021
17.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Zilele trecute, cu ocazia publicării rezultatelor financiare pe anul 2019, Renault a anunțat oficial lansarea primului model 100% electric sub sigla Dacia. Evenimentul este programat în cursul anului 2021.

Contrar zvonurilor vehiculate în ultima vreme, în presa franceză, primul model Dacia electrificat nu va fi versiunea hibrid de la Sandero Stepway, ci un automobil 100% electric. Apariția acestuia face parte dintr-un calendar mai amplu, de electrificare a gamei Renault și Dacia.

Astfel, pentru perioada 2021-2022, pe lângă Renault Captur și Mégane E-Tech plug-in, Clio E-Tech și viitorul Twingo ZE, în planurile Renault figurează și prima Dacia 100% electrică. Fără prea multe detalii deocamdată, noutatea apare în calendar sub deumirea generică ”Urban City car”. Suficient de sugestivă pentru a ne lămuri despre ce tip de automobil va fi vorba!

Fiind o citadină, sunt șanse mari ca prima Dacia electrică să beneficieze de platforma de la Renault Zoe sau să fie derivată din Renault City K-ZE. Rămâne de văzut la ce tarif va fi comercializat acest model, având în vedere distanța relativ mare între poziționarea Dacia ca producător low cost și nivelul de cost al al automobilelor electrice.

Distribuie acest articol!