Ford anticipează o producție record la Craiova, în 2020
11.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Într-un comunicat de presă, Ford România anunță că se așteaptă la o producție record la Craiova, anul acesta. Fabrica va atinge în 2020 un record al volumului de asamblare zilnic: peste 1.000 de unități Puma și EcoSport, adică o mașină produsă la fiecare 67 de secunde.

Începând din octombrie 2019, fabrica Ford Craiova construiește în premieră, în paralel, cele două crossovere compacte EcoSport și Puma.

Noul Ford Puma este deja livrat în toate piețele europene unde Ford este prezent, iar începând cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat și în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piață.

Cu o investiție de 1,5 miliarde de euro în fabrica de la Craiova, începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6.300 de angajați. Aproximativ 3400 dintre aceștia au fost angajați în ultimii trei ani, pentru a sprijini producția noilor EcoSport și Puma. În condițiile în care volumul de producție al celor două modele crește constant, uzina de asamblare operează în premieră în trei schimburi.

În contextul unui ritm accelerat de producție a vehiculelor, fabrica de motoare va atinge la rândul său un nou record: aproximativ 1.700 de motoare produse într-o singură zi. În acest moment, la uzina de motoare se construiesc trei versiuni ale mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP și 155 CP mHEV.

În 2019, Ford a atins în România o cotă de piață de 8,6%, cu un total de 16.168 de vehicule înmatriculate, clasându-se pe prima poziție în topul vânzărilor mărcilor de import.

Sursa: comunicat de presă Ford România

Distribuie acest articol!