General Motors desființează încă o marcă: Holden
20.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

General Motors a anunțat că renunță la marca australiană Holden. Decizia face parte din planul gigantului american de a se retrage de pe o serie de piețe care au devenit nerentabile.

Cu o vechime de peste 150 de ani, Holden trece așadar pe lista tot mai lungă a mărcilor peste care GM a pus lacătul. Activitățile de proiectare, producție și vânzări se vor opri până în 2021.

Grupul american își explică decizia prin investiția mult prea mare care ar fi fost necesară pentru relansarea mărcii, în condițiile în care vânzările sunt în cădere, departe de pragul rentabilității.

Prezentă în principal în Australia și Noua Zeelandă, marca Holden s-a născut în 1856 și a produs primul automobil în 1908, pentru ca mai apoi să fie cumpărată de General Motors, în 1931. Cel mai cunoscut model Holden a fost Commodore. Oprirea producției acestuia, în 2017, a fost un moment de referință în istoria de dată recentă a mărcii. Commodore a fost înlocuit mai apoi de o versiune Insignia importată (foto). De altfel, gama Holden a fost formată, în ultimii ani, din modele preluate de la Opel și Chevrolet.

Cât despre lista mărcilor îngropate de General Motors în ultimele decenii, aceasta ar trebui să înceapă cu Oldsmobile (2004) și să continue cu Saturn, Pontiac (2010), Daewoo (înlocuit de Chevrolet) și SAAB (2011).

Distribuie acest articol!