Industria auto ar urma să piardă circa 80.000 de locuri de muncă, în următorii ani
10.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Tranziția spre mobilitatea electrică implică restructurări în industria auto și, implicit, suprimarea a circa 80.000 de locuri de muncă la nivel mondial. Deocamdată, constructorii vorbesc de plecări naturale, în special prin pensionări.

Numărul avansat de Bloomberg în privința joburilor care urmează să fie desființate în domeniul auto anunță bulversări viitoare în sector și orientarea acestuia spre noi tehnologii și electromobilitate. Mai mult de 80.000 de locuri de muncă la nivel global s-ar afla în pericol, din cauza a două variabile: marile investiții pe care constructorii le vor face în automobilul electric și scăderea globală a cererii, după mai mulți ani de creștere.

Unii analiști au preconizat un volum net de 78 milioane de autovehicule care ar urma să fie produse în 2020, ceea ce va fi o enormă pierdere și, mai ales, o reîntoarcere la nivelul din 2015, un an de-a lungul căruia industria auto continua să se refacă, după criza din 2009.

În ultimele luni, cei trei constructori premium germani (BMW, Mercedes și Audi) au anunțat tăieri de ordinul zecilor de mii de posturi (Audi în Germania, Mercedes și BMW în lumea întreagă) pentru următorii 3-5 ani. Deocamdată se încearcă reduceri ”naturale”, prin pensionări sau plecări benevole.

Distribuie acest articol!