Mercedes anunță limuzina electrică EQS
08.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Lansarea primei limuzine electrice de la Mercedes, denumită EQS, va avea loc în 2021. În paralel, în gama tradițională, Clasa S își va continua cariera. Constructorul german a dezvăluit recent imagini teaser ale prototipului foarte bine camuflat, alături de concept.

Piața limuzinelor electrice de clasă superioară este momentan destul de restrânsă. Marii producători nu au cu ce concura Tesla Model S, însă anul viitor Mercedes va lansa EQS, echivalentul electric al Clasei S, care va îmbogăți gama EQ, alcătuită deocamdată din modelele EQC și EQV.

EQS măsoară 5,29 m în lungime, plasându-se la nivelul versiunilor lungi ale Clasei S. O mașină imensă, care ar trebui să seducă pe câteva piețe adepte ale berlinelor în trei volume, ca SUA sau China.

Din punct de vedere estetic, EQS de serie va prelua anumite elemente de stil ale conceptului EQS, inclusiv habitaclul, care va trebui să se diferențieze de cel al Clasei S, mai tradițional.

Tehnic, EQS Concept revendică posibilitatea de a se încărca în rețeaua Ionity, două motoare, patru roți motrice și până la 650 km de autonomie. Modelul de serie ar trebui să fie foarte apropiat de aceste valori.

De notat că, spre deosebire de EQC, EQS va fi dezvoltat pe noua platformă modulară pentru modele electrice.

Distribuie acest articol!