Tayron X, încă un SUV Volkswagen
19.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Gama de SUV-uri Volkswagen pentru piața din China continuă să crească. Ultimul venit este Tayron X, o versiune coupé a lui Tayron.

Volkswagen încearcă să exploateze la maximum potențialul din China, iar în acest sens își diversifică gama de modele. Cea mai nouă apariție este Tayron X, un ”coupe cu 4 usi” – iată că există așa ceva și în categoria SUV, oricât de ciudat vi s-ar părea!

La fel ca în Europa, gama de SUV-uri Volkswagen comercializată în China include modelele T-Cross și T-Roc, însă în cazul primului există câteva diferențe, date de specificul pieței asiatice. În partea de sus a gamei se află Tiguan și nava-amiral Touareg.

Asemănarile se opresc aici, pentru că gama din China mai numără încă patru modele! Pe lângă Teramont și Teramont X (versiunea ”coupé” a lui Teramont), între Tiguan și Teramont există Tayron, în timp ce Tharu și-a găsit locul între T-Cross și T-Roc. Iar acum a apărut și Tayron X!

Tayron X este derivat din Tayron, care se comercializează în China din 2018 și folosește binecunoscuta platformă MQB a Grupului Volkswagen, cu două motorizări pe benzină (de 180 și 220 CP) și tracțiune pe două sau patru roți. Este puțin probabil să vedem în viitor Tayron X pe piața europeană, cel puțin în această configurație.

Distribuie acest articol!