Top 10 cele mai vândute automobile în Europa, în 2019
14.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Anul 2019 pare că va rămâne în istoria industriei auto ca ultimul dintr-o epocă în care am avut mai mereu aceleași modele care își disputau supremația la nivel continental. Modificările normelor ecologice și politica europeană de promovare a electromobilității vor avea, cât de curând, efecte notabile și în compoziția topurilor de vânzări.

Este momentul acum să trecem în revistă tradiționalul Top 10 al celor mai vândute modele de automobile din Europa, pe anul trecut. Nicio surpriză în privința liderului – aceasta ar fi prima concluzie, având în vedere că Volkswagen Golf este tot acolo unde ne-am obișnuit să îl găsim de ani buni.

Grupul Volkswagen este foarte bine reprezentat în acest top, cu nu mai puțin de patru modele, dintre care două pe primele locuri! Tiguan este cel mai bine vândut SUV, iar familiala Skoda Octavia a reușit și ea o clasare meritorie.

Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi este celălalt gigant al industriei care domină acest top, cu patru modele, dintre care unul pe podium. De remarcat și existența a două modele Dacia în Top 10 european! SUV-ul low cost Duster a reușit un salt spectaculos, de șase locuri, comparativ cu 2018.

Ford este al treilea gigant din această elită a vânzărilor europene, cu două modele de volum.

Iată cum arată Top 10 pe anul 2019, al celor mai vândute modele de automobile în Europa:

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Renault Clio
  4. Volkswagen Tiguan
  5. Skoda Octavia
  6. Nissan Qashqai
  7. Ford Focus
  8. Dacia Sandero
  9. Ford Fiesta
  10. Dacia Duster

Distribuie acest articol!