Volvo și Geely doresc să fuzioneze
29.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volvo aparține de Geely din 2010, însă cei doi parteneri își doresc să meargă mai departe, fuzionând pentru a forma un nou grup.

Volvo și Geely vor să își consolideze legătura. Nu este un simplu zvon, deoarece anunțul a fost făcut oficial, recent, într-un comunicat de presă. Gigantul auto chinez Geely este proprietarul lui Volvo din 2010. Dar, deocamdată, Volvo și Geely constituie două grupuri distincte, cu Polestar la suedezi și Lynk & Co la chinezi.

Cele două entități intenționează să fuzioneze, pentru a forma un grup de anvergură la nivel mondial, cu scopul de a accelera fuziunea tehnică și financiară. În urmă cu câteva luni, Volvo și Geely și-au grupat activitățile, pentru a dezvolta noi soluții tehnice.

Împreună, Volvo și Geely doresc să facă față noilor transformări din industria auto, pe principiul „uniunea face forța”. Acest concept este tot mai des întâlnit în sector, cel mai recent exemplu fiind „mariajul” discutat între PSA și FCA.

Volvo și Geely dă asigurări că această fuziune nu le va afecta identitatea. Fără discuție, cumpărarea firmei suedeze de către Geely, în urmă cu zece ani, a fost o reușită. Volvo rămâne fidel originilor sale suedeze, reușind să își crească puternic vânzările, depășind pentru prima oară 700.000 de livrări, în 2019.

Pe plan financiar, cele două părți au anunțat că „societatea rezultată din această fuziune va avea acces la piața mondială de capital, prin intermediul celei din Hong Kong, înainte de a viza o cotare la Stockholm”.

Distribuie acest articol!