A început Programul Rabla, ediția 2020
18.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

În plină criză sanitară de coronavirus, s-a dat startul la Programul Rabla 2020! Printr-un comunicat de presă, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță lansarea ediției 2020 a Programului Rabla Clasic pentru persoane fizice și pentru persoane juridice. Spicuim mai jos din comunicatul de presă publicat cu această ocazie.

Cel mai longeviv program al AFM este lansat pentru a susține politicile de mediu și pentru a veni în sprijinul populației care dorește să elimine din circulație mașinile vechi, uzate și să le înlocuiască cu unele noi, performante, mai puțin poluante.

Orice persoană fizică cu domiciliul sau reședința în România care deține un autoturism mai vechi de 8 ani și care nu are obligații la bugetul local se poate adresa producătorilor care participă în cadrul programului. Lista cu producătorii care au semnat contracte de participare cu AFM, a fost publicată pe site-ul instituției www.afm.ro.

De asemenea, până pe 30 septembrie, persoanele juridice pot depune dosare de acceptare la Administrația Fondului pentru Mediu în vederea accesării Programului Rabla Clasic. A fost alocată o perioadă mare de timp, pentru ca persoanele juridice să aibă timp suficient pentru obținerea documentelor.

Anul acesta s-a alocat un buget mai mare, în valoare de 405 milioane lei, buget ce va permite eliminarea din circulație a aproximativ 60.000 autovehicule uzate. Programul de anul acesta vine cu o serie de modificări, pentru a veni în întâmpinarea mai multor tipuri de beneficiar.

Sursa: comunicat de presă AFM

Distribuie acest articol!