Epidemia de coronavirus provoacă scăderi dramatice pe piața chineză
07.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Previziunile de scădere pentru 2020 au fost la început de -2%, dar au trecut la -7%, din cauza epidemiei de coronavirus. Primele săptămâni ale anului au fost catastrofale pe piața auto din China, arată datele asociației din industria auto germană, VDA.

Criza provocată de noul coronavirus a avut efecte importante asupra activității industriale în China și nu numai. Coreea de Sud este, la rândul ei, una dintre țările cele mai afectate, cu producția oprită în mai multe fabrici.

În China, scăderea vânzărilor de automobile tinde să devină dramatică. O încetinire se făcuse deja simțită, dar s-a accentuat la începutul anului. Asociația auto chineză (PCA) a anunțat o diminuare a vânzărilor cu 92%(!) în primele două săptămâni din februarie.

Pentru VDA, datele schimbă radical previziunile care vizează piața din China, în 2020, scăderile trecând de la -2% la -7%. Trendul s-ar putea accentua, dacă situația actuală nu se ameliorează în săptămânile următoare.

Va fi o lovitură dură pentru constructorii germani, care domină piața chineza, mai ales pe segmentul de lux. Nu va fi, în schimb, o veste la fel de rea pentru alte mărci, ca Toyota, al cărei bilanț este mai echilibrat, gigantul nipon fiind mai puțin dependent de China.

Distribuie acest articol!