O miniatură Chevrolet Camaro produsă de Hot Wheels este estimată la peste 90.000 de euro
10.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Când vorbim despre serii speciale, exclusiviste, nu ne referim neapărat la automobile în mărime naturală. O dovadă în acest sens este o miniatură Chevrolet Camaro din 1968, a cărei valoare depășește, conform specialiștilor, 90.000 de euro.

Joel Magee, vânzător și pasionat de miniaturi auto, este foarte mândru să prezinte ultima sa descoperire. Obiectul în discuție este un Chevrolet Camaro din 1968, care face parte din celebra serie Hot Wheels, produsă de Mattel. Acesta costă 100.000 de dolari sau 92.000 euro.

De ce costă atât de mult? Doar 16 exemplare din acest model au fost produse, la vremea respectivă. Iar cireașa de pe tort constă în faptul că mașina are caroseria albă, ceea ce înseamnă că este un prototip, realizat înainte de lansarea pe piață a versiunii definitive. Mattel utiliza această vopsea pentru a verifica dacă mai existau eventuale defecte de corectat, înainte de comercializare.

Specialiștii susțin că ar fi vorba de a treia mașină în topul celor mai rare modele din seria Hot Weehls Redline, distribuită între 1968 și 1977. Așadar, un obiect de care foarte mulți colecționari sunt interesați. Însă, din păcate pentru aceștia, Magee nu intenționează să îl vândă.

Distribuie acest articol!