Porsche nu se dezminte: va investi într-o companie specializată în dezvoltarea de... sunete pentru automobilele electrice
02.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Constructorul german a decis să injecteze câteva milioane de dolari în compania americană DSP Concepts, specializată în domeniul audio. Scopul declarat este de a dezvolta o identitate sonoră pentru viitoarele automobile electrice produse de Porsche.

Este arhicunoscut faptul că unul dintre marile handicapuri ale automobilelor electrice este lipsa unei personalități sonore. Adică faptul că nu scoate zgomote este perceput de mulți ca un neajuns, pentru că mașina nu impresionează și din punct de vedere sonor. Situația este și mai sensibilă în cazul unor modele sport, așa cum este cazul la Porsche, unde iubitorii acestui brand ajung să recunoască diferențele dintre motorizări doar după identitatea sonoră a fiecăreia.

Porsche încearcă să găsească o soluție în acest sens, prin parteneriatul inițiat cu firma DSP Concepts, din San Francisco, SUA. Investiția de 14,5 milioane de dolari va ridica participația Porsche în această companie la 25 de milioane de dolari.

Nu doar Porsche și-a manifestat interesul în acest domeniu! BMW, prin departamentul iVentures, precum și Sony sunt alte două nume mari care deja depun eforturi în aceeași direcție.

Responsabilul cu dezvoltarea modelelor electrice de la Porsche, Chin Beckmann, explică: ”Porsche acordă o atenție deosebită identității motoarelor sale termice. Am transferat acest element în primul nostru model electric, Taycan, iar cei de la DSP Concepts ne vor ajuta să dezvoltăm o semnătură sonoră unică”.

Distribuie acest articol!