Salonul de la Frankfurt va fi înlocuit, din 2021, cu Salonul de la München
04.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

După o ediție 2019 ratată, organizatorii IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) au decis să mute celebrul salon auto de la Frankfurt. Pe ”lista scurtă” a orașelor candidate pentru găzduirea ediției 2021 s-au aflat Berlin, Hamburg și München.

În efortul de relansare a celui mai mare salon auto găzduit de Germania, asociația industriei de profil din această țară, VDA, a decis ca IAA să se desfășoare, începând cu următoarea ediție, cea din 2021, în capitala Bavariei, München. Sau, dacă vreți, în fieful unuia dintre cei mai cunoscuți producători de automobile din Germania, BMW.

Alegerea noii gazde IAA s-a făcut la capătul unui apel la candidatură lansat de VDA, pentru un viitor salon ”new-look”. Frankfurt și-a depus candidatura, însă nu a reușit să se numere printre orașele finaliste.

Salonul de la München va avea dificila misiune de a relansa brandul IAA și de a convinge constructorii să revină la astfel de manifestări, pe care ei le consideră, mai nou, neinteresante în materie de comunicare. Prin urmare, viitoarea ediție va trebui să răspundă provocărilor venite dinspre noile tendințe în materie de mobilitate, fără a neglija, desigur, clasica pasiune pentru automobil.

Distribuie acest articol!