Cu 372 km/oră pe autostradă, în vremuri de pandemie
21.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

Izolarea provocată de pandemia noului coronavirus a redus drastic deplasarea, inclusiv pe autostrăzi. Un bun prilej pentru unii, după cum se poate vedea mai jos, de a-și testa superbolizii la viteze amețitoare.

Această înregistrare video a fost realizată recent, în Germania, pe o autostradă aproape pustie. Un moment numai bun pentru a testa limitele unui Ferrari LaFerrari. Vorbim despre un supercar animat de o propulsie mild hybrid cu un V12 de peste 960 CP, care accelerează de la 0 la 100 km/oră în mai puțin de 3 secunde și a cărui viteză maximă trece de 350 km/oră.

Conform vitezometrului de la bord, viteza maximă atinsă în acest caz a fost de 372 km/oră. Chiar dacă viteza reală este posibil să fi fost ușor inferioară celei afișate pe bord, cu siguranță ea a trecut cu mult peste 350 km/oră. Și după cum puteți vedea din inregistrare, performanța a fost realizată relativ ușor.

Reamintim, autostrăzile germane sunt singurele drumuri publice din lume care, în continuare, pe anumite porțiuni, nu au impusă vreo limită de viteză. Pe de altă parte, nu putem încheia fără să remarcăm uluitoarea neglijență a celui de la volan, care pe tot parcursul înregistrării a condus ținând o singură mână pe volan, pentru că cealaltă era ocupată cu… filmatul!

Foto: captură video YouTube.com

Distribuie acest articol!