Doamna industriei auto. Cine este cel mai bine plătit director din lumea automobilului
30.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

Mary Barra, directorul general de la General Motors, este în topul celor mai bine plătiți directori din industria auto, la nivel mondial.

Remunerația doamnei Barra a scăzut anul trecut cu circa 240.000 de dolari, față de 2018. Chiar și în aceste condiții, totalul a depășit deloc modesta sumă de 20 de milioane de dolari, ceea ce îi asigură titlul neoficial de cel mai bine plătit ”boss” din lume, în segmentul auto. Cu 21,63 milioane de dolari, veniturile ei au fost de 203 ori mai mari decât o leafă medie în concernul pe care Mary Barra îl conduce.

Plata marilor directori din industria auto este compusă, de regulă, dintr-o parte fixă și una variabilă, dependentă de performanțele companiei. Mary Barra are suma fixă stabilită la 2,1 milioane de dolari, astfel că 90% din recompense vin în funcție de rezultatele GM. Chiar dacă vânzările concernului au scăzut anul trecut, pe segmental SUV s-a inregistrat o creștere de 12%. Astfel, profitul grupului înainte de impozitare a fost de peste 2,1 miliarde de dolari, un record al ultimilor ani.

Distribuie acest articol!