Ford anunță reluarea producției la nivel european
29.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

Ford a anunțat că intenționează să repornească producția în majoritatea fabricilor sale europene de vehicule și motoare, începând cu data de 4 mai 2020.

Producția va fi reluată treptat, la fabricile de producție vehicule și motoare din Craiova (Romania) și Köln (Germania), precum și la uzinele de producție vehicule din Saarlouis (Germania) și Valencia (Spania).

Producția de la Fabrica de Motoare din Valencia, Spania, va fi reluată pe 18 mai, în timp ce data de reluare a producției în fabricile de motoare Ford din Dagenham și Bridgend, Marea Britanie, va fi confirmată ulterior.

„Odată ce trecem de vârful inițial al pandemiei de coronavirus în Europa, trebuie să ne pregătim pentru noul context, prioritatea principală a planului nostru de revenire la muncă fiind legată de implementarea standardelor globale Ford privind distanțarea socială și întărirea protocoalelor de sănătate și siguranță la locul de muncă. Angajații noștri trebuie să știe că facem tot ce putem pentru a le proteja sănătatea”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Producția va începe treptat, acordând prioritate comenzilor clienților și va crește în următoarele câteva luni până la reluarea completă a acesteia. Planurile de producție țin cont de disponibilitatea furnizorilor, de restricțiile de circulație națională și de redeschiderea reprezentanțelor de vânzări ale dealerilor Ford pe piețele cheie, precum și de cererea clienților.

Va fi implementată o listă cuprinzătoare de standarde globale Ford privind distanțarea socială, inclusiv acțiuni de asigurare a securității și sănătății angajaților din toată Europa. De asemenea, compania va oferi tuturor angajaților echipamente de protecție personală, „truse de îngrijire”, la locurile lor de muncă. Acestea includ măști pentru față, un termometru reutilizabil și alte obiecte de igienă. Ford va produce măști de față pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măștile de față furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei.

Sursa: comunicat de presă Ford România

Distribuie acest articol!